Læs også

Stik generelt

VHS til PC komdk 162015

Gør dine videobånd digitale

Forbind din pc og din VHS-maskine med et såkaldt videograbber-kabel og overfør dine videobånd til computeren. Der kan du straks se dem i fx Windows Media Player.

23. oktober 2015

VHS-maskinen har for længst måttet vige hæderspladsen under tv’et i stuen. Sammen med samlingen af videobånd er den landet på loftet og er nok snart moden til skrotning. Det er trods alt også 33 år siden, at en begejstret Jens Brixtofte vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Video Video”.

Men måske bør du tøve, før du tager det næste drastiske skridt. Måske skal bånd og maskine alligevel bruges en sidste gang? Du kan nemlig overføre videoerne til pc’en. Især hvis der er tale om hjemmevideoer eller sjældne tv-programmer, kan det betale sig at gemme de unikke optagelser for eftertiden. Når først optagelserne ligger sikkert på pc’en, kan du tage en backup af dem og sende både maskine og VHS-bånd på genbrugspladsen med god samvittighed.

Tidligere var det en større videnskab at få båndene overført til pc og digitaliseret, men ikke i dag. Nu har du bare brug for en såkaldt videograbber, der er et særligt stykke udstyr, som konverterer det analoge signal til et digitalt af slagsen.

Få udstyret i orden

Samtidig har du brug for et program til at styre slagets gang fra pc’en. Det stærke optageprogram Debut Video Capture får du gratis i Fordelszonen – og udstyret har vi også et godt tilbud på, hvis du ikke har det i forvejen: For kun 69 kroner plus porto kan du nemlig som Komputer for alle-abonnent købe en videograbber, og dermed er du klar til at gå i gang med overførslerne.

Bestil videograbberen her > Hent Debut Video Capture her

Måske er du interesseret i ...