Ny processor fra Intel

Intels nye processor-generation er 40 procent hurtigere end forgængeren og kan forlænge batteritiden til over 10 timer.

© Intel

Intels nye processorer giver mere fart og længere batteritid

Krigen på processorer raser for alvor mellem AMD og Intel. Intel er klar med en ny generation af processorer, som især vil gavne bærbare computere med større ydeevne og batterilevetid.

29. september 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Intel har igennem adskillige år været den ukronede konge af processor-markedet, men konkurrenten AMD har inden for de seneste 12 måneder udfordret regenten med Ryzen-processorerne, der byder på høj ydeevne til en god pris.

Nu svarer Intel tilbage med den 8. generation af firmaets processorer, der går under kodenavnet Coffee Lake. 

Den nye generation har hele fire kerner, hvilket ifølge Intel skulle resultere i 40 procent højere ydeevne end forgængeren, der kun havde to kerner.

Bedre batteritid hos Intel

Det er især bærbare computer, som vil blive mærkbart bedre med en Coffee Lake-processor fremfor Intels tidligere generation, Kaby Lake. Foruden en øget hastighed vil processoren også være i stand til at presse flere timer ud af batteriet.

Ifølge Intel vil det være muligt at få hele 10 timers batteritid på en enkelt opladning - og det gælder selv, når du afspiller 4K-indhold lokalt på computeren. 

Indtil videre har Intel lanceret fire konkrete modeller i form af i5-8250U, i5-8350U, i7-8550U og i7-8650U. 

De nye processorer vil blandt andet været at finde i en opdateret udgave af Dells XPS 13 og Acers Nitro 5 Spin - begge er bærbare computere.

Læs hele artiklen i bladet

I det aktuelle nummer af bladet Komputer for alle kan du læse om 5 andre vilde teknologier, du skal holde øje med. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse hele bladet med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her får du også adgang til de seneste 10 numre af bladet.

Lige nu får du 2 numre af Komputer for alle og en lækker bluetoothhøjtaler for kun 59,50 kroner - du sparer 407 kroner!

Måske er du interesseret i ...