Gem en kopi af harddisken

Gem en kopi af harddisken

Med et nyt, stærkt program i Fordelszonen kan du gemme en fuldstændig kopi – et image – af alle drev på din pc. Kopien gemmes på en anden harddisk, og med den kan du lynhurtigt genskabe Windows og hele harddisken, hvis en af delene en dag bryder sammen.

24. januar 2017

Det er ingen katastrofe, at Windows nægter at starte eller viser masser af uforståelige fejl. I hvert fald ikke, hvis du blot kan løse problemet på få minutter – og det kan du med programmet Macrium Reflect, som du finder i Fordelszonen. 

Programmet kan gemme dine diske og partitioner i såkaldte imagefiler, som rummer alle harddiskens filer i én stor fil. Med denne imagefil har du altså et øjebliksbillede af hele Windows-partitionen eller andre udvalgte drev, og dén dag ulykken indtræffer, kan du nemt og hurtigt gendanne hele systemet ud fra imagefilen og fx starte Windows igen, som om intet var hændt. 

Redder dig, hvis Windows bryder ned

Det kræver blot, at du har gemt et image af drevet, før harddisken eller Windows går i stykker. Da et image er en ganske almindelig fil, kan du godt gemme en kopi af en partition på en anden partition på samme harddisk, men det kan vi ikke anbefale, da du så mister både filerne på drevet og imagefilen af drevet, hvis harddisken går i stykker. 

Vi foreslår i stedet, at du gemmer dine imagefiler på andre fysiske harddiske end det drev, du tager en kopi af – og allerhelst på en ekstern disk, som ikke er tilsluttet pc’en permanent.

> Du kan hente programmet her

> Læs mere: Sådan starter du i fejlsikret tilstand i Windows 10

Måske er du interesseret i ...