google_logo

Google på vej med netbook

Den populære søgemaskine Google vil mere her i livet end bare at varetage vores søgebehov. Fra slutningen af 2010 har de planer om at lancerer en bærbar pc med samme navn.

22. december 2009

Der er forlydender om, at Google vil arbejde på sin helt egen bærbare, som skal bruge firmaets kommende Chrome OS-operativsystem.

Google arbejder efter sigende med en unavngivet pc-producent om at lave en netbook, der vil blive solgt og markedsført direkte af Google selv. Ifølge internetnyhedssiden TechCrunch.com, så er planen fra firmaets side at lancerer en bærbar pc, der skulle give den fuldendte 'Google-oplevelse.' Det kunne altså se ud til, at Google har flere planer for sin fremtid, end bare at være en søge- og softwaregigant.

At Google vil producere og sælge deres helt egen bærbare kan skyldes at firmaet vil have fuldstændig kontrol over indholdet – både software og hardware. Tanken er, at den skal komme med Googles eget Chrome OS-operativsystem. Det samme kendes fx fra Apple, der både laver sine egne Mac-maskiner, telefoner og operativsystemet Mac OS X.

Ifølge TechCrunch.com, er Google allerede ved at diskutere specifikationerne på maskinerne med den unavngivne producent, men et færdigt produkt bliver nok ikke klart før omkring jul 2010. Ligeledes er det også blevet afsløret at Google er på vej med en smartphone ved navn Nexus One, der efter sigende skulle kunne købes allerede i januar.

Måske er du interesseret i ...