LG OLED

Fjernsynet og computeren smelter sammen

De avancerede tv-apparater får indbygget stadig flere af de funktioner, som vi kender fra pc'en.

14. januar 2012 af Morten Skeldal Østergaard

Branchens store elektronikmesse, CES 2012, blev først på året afholdt i Las Vegas. Messen er traditionelt stedet, hvor elektronikvirksomhederne præsenterer kommende nyheder fra deres udviklingsafdelinger.

Det helt store slagnummer fra producenter som Samsung, Sony og LG var ikke deres ultrabooks (lette og hurtige bærbare) eller nye tavlecomputere. Næh, det, de var ivrigst efter at vise frem, var såmænd gode gammeldaws fjernsynsapparater.

Alle tre præsenterede tre tv-apparater på 55 tommer med imponerende billedkvalitet. Samsung og LG med teknologien OLED, som vi kender fra mobiltelefoner, og Sony med sin egen Crystal LED-teknologi.

Lige så bemærkelsesværdigt var det, at tv-apparaterne har indbygget mange af de funktioner, som vi kender fra mobiltelefoner og computere.

Komputer for alles udsendte var i nærkamp med nogle af LG's tv-nyheder, og oplevelsen var slet ikke så forskellig fra den, man får med en pc. Styringen foregår ved hjælp af LG's særlige fjernbetjening, Magic Motion Remote, som giver nogle af de samme muligheder som en trådløs mus, samtidig med at den har talegenkendelse til kommandoer. LG viste også et kamera frem til montering på tv'et, så man fx kan holde videokoncerencer via Skype hjemme fra sofaen.

Hvis man har et ældre tv og gerne vil have adgang til de nye funktioner, så er LG også leveringsdygtig i den lille boks, SP820, som kan give adgang til køre apps (små computerprogrammer) på tv'et og styre med den smarte Magic Motion Remote, som følger med boksen.

Måske er du interesseret i ...