philipsskaerm

Energispareskærm fra Philips

En 27-tommers pc-skærm udmærker sig ved selv at opdage, når du ikke sidder foran den. Og så skruer den for energiforbruget.

9. juni 2011

Philips 273P3LPHES lyder ikke som et produktnavn, der vil blive husket af den menige forbruger. Men går du op i at spare på strømforbruget, bør du alligevel kigge nærmere på pc-skærmen, som Philips lancerede for nyligt.

Skærmen på hele 27 tommer har flere gode egenskaber; for eksempel kan den justeres op til 11 centimeter i højden, og det er muligt at dreje den op til 90 grader.

Men det mest interessante er placeret neden for selve skærmen. Her sidder nemlig to sensorer, der registrerer, om du sidder foran skærmen eller ej. Når du er væk, hvad enten det er for en kort kaffepause, eller du glemmer at slukke for den, går den automatisk selv i dvale, hvorved der spares helt om til 80 procent på strømforbruget. Teknologien kalder Philips for PowerSensor, og målgruppen er blandt andet virksomheder, hvor der kan spares meget på strømbudgettet, når de ansatte går i møde eller i kantinen.

Den vejledende pris for Philips 273P3LPHES er 2.905 kroner.

Måske er du interesseret i ...