Michael Dell

Dell køber Dell

Verdens tredje største pc-virksomhed, Dell, bliver købt af grundlæggeren Michael Dell og investeringsvirksomheden Silver Lake. Det er uvist, om Dell vil fortsætte med at lave pc’er til private.

6. februar 2013

Med et prisskilt på 134 milliarder kroner blev Dell en af de største IT-virksomheder, som er blevet afnoteret fra den amerikanske børs. Køber af pc-giganten er stifter Michael Dell og IT-investeringsvirksomheden Silver Lake, der bliver hjulpet på vej af et lån fra Microsoft på cirka to milliarder dollars.

Købet kommer som resultat af, at Dell de seneste år har tabt markedsandele og været presset af blandt andet tavle-pc’ernes succes. Dell vil fremover ikke være at finde på den amerikanske børs, og eksperter mener, at det kan give virksomheden ro til at fokusere på at levere netværksbaserede løsninger for virksomheder fremfor pc’er.

Dell har de seneste år forsøgt sig på nye markeder i IT-verdenen, så de ikke er afhængige af salg af pc’er. Med overtagelsen af computergiganten er der derfor kommet nyt liv til rygter om, at Dell muligvis helt vil stoppe med at lave pc’er, som almindelige forbrugere kan købe.

Måske er du interesseret i ...