Læs også

Hardwareguiden

opgrad/cpukoeler1.jpg

CPU-køler

Når du vil installere en ny køler, skal du sikre dig, at der er god kontakt mellem køler og processor. Dette sker ved hjælp af noget kølepasta. Det fås enten i en medfølgende tube/sprøjte eller i form af en klæbepude, som sidder under køleren.

20. august 2007
opgrad/cpukoeler5.jpg
opgrad/cpukoeler4.jpg
opgrad/cpukoeler3.jpg
opgrad/cpukoeler2.jpg

1. Fjern den ene side af kabinettet. Flyt ledningerne i kabinettet til side, så du kan komme til CPUkøleren. Træk det lille strømstik fra den gamle køler ud af bundkortet. Nu kan du fjerne den gamle køler.

2. På processoren sidder der nu rester af den gamle kølepasta, og det skal væk. Skrab forsigtigt CPUens overflade ren. Du kan bruge et plastickort eller en lignende genstand. Alternativt kan du væde en klud med husholdningssprit og forsigtigt tørre overfladen af CPUen af.

3. De monteringsben, der skal holde køleren på plads, placeres i de rette huller på bundkortet og skrues fast med en skruetrækker.

4. Hvis der fulgte kølepasta med til den nye køler, skal du trykke en smule ud på CPUen og glatte det forsigtigt ud med en finger eller fx et plastickort. Pastaen skal fordeles i et jævnt, tyndt lag på overfladen. Pastaen må ikke komme ud over siderne af processoren, for så lukkes varmen fra CPUen inde. Sæt den nye køler forsigtigt på plads oven på CPUen.. Hold på køleren med den ene hånd, mens du med en skruetrækker fastgør den med den anden hånd.

5. Tilslut det lille strømstik fra blæseren til stikket på bundkortet. Sæt bundkortet i pcen igen, hvis du tidligere var nødt til at afmontere det. Rejs kabinettet op, og tilslut de kabler, du fjernede. Tænd til sidst for stikkontakten, og start pcen. Kontroller, at blæseren kører rundt, som den skal, inden du lukker kabinettet.

Måske er du interesseret i ...