Acer Iconia

CES: Endnu mindre bærbare

To emner har overskygget alt på dette års CES-messe: 3D-teknologier og små tavle-computere uden tastatur og udstyret med berøringsfølsom skærm. Og de almindelige bærbare skal være endnu mindre.

10. januar 2011

Denne artikel er skrevet på Apples tavlecomputer iPad, og med sådan en lærer man hurtigt, at der findes situationer, hvor man vil foretrække en større skærm og vigtigst af alt - et ordentligt tastatur. Heldigvis er udviklingen af den traditionelle pc ikke gået i stå. Blandt de stationære pc'er er trenden blandt de få eksemplarer, der var at finde på dette års CES-messe, at de skulle være små. Gerne så små, at de kunne være i en håndflade. Et par producenter havde nytænkt konstruktionen. Samsung bød på en maskine så tynd og let, at man måtte blive imponeret. Kun 19 millimeter tynd og bygget af en aluminiumstype, der normalt er forbeholdt jagerfly rummer Samsungs 9-serie alligevel en hurtig Intel Core i5 processor og en lynhurtig 128 GB SSD-harddisk. Lenovo viste endnu engang deres lille bærbare med Windows, hvor skærmen kan tages af og køre solo som Android-tavle computer. Vi fik mulighed for at afprøve den, selv om salgsdatoen stadig ikke ligger fast.

Mest imponerende var dog Acers Iconia. En ordentlig basse på mere end tre kilo med 8 GB ram, 750 GB harddisk og en hurtig Core i5-processor. Der hvor maskinen skilte sig ud var på den ekstra skærm, der erstattede tastaturet. To identiske 14-tommer skærme, der begge er berøringsfølsomme med multitouch. Maskinen kan genkende skrift og bruges som en dobbelt tavle-pc, men hvis man sætter alle 10 fingre på skærmen dukker der automatisk et fuldt virtuelt tastatur op. Maskinen er lækker og det virtuelle tastatur virkede fint, men det bliver interessant at afprøve, hvordan den er at arbejde med.

Måske er du interesseret i ...