Phishing-visa

Politiet advarer mod Nigeria-mails: Kvinde snydt for en million kroner

Sydsjællands Politi advarer igen mod de berømte Nigeria-mails, efter flere personer om året hopper i fælden.

15. september 2016

"Det er absolut ikke umuligt, at kærligheden gemmer sig på en internet-café i Nigeria, men det er dog mere sandsynligt, at dét, cafeen gemmer på, er en flok internet-bedragere, der er ude efter penge og ikke kærlighed."

Sådan skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en statusopdatering på Facebook, hvor de advarer danskerne mod de såkaldte Nigeria-mails.

Hvert år falder en håndfuld danskere nemlig i fælden og svarer på e-mails fra nødstedte nigerianere eller pæne, ældre amerikanere, der tilfældigt kaster deres kærlighed på ukendte danskere.

Kvinde overførte over én million kroner En kvinde har sågar overført over 1.000.000 kroner til en it-kriminel, der udgav sig for at være en ældre, velhavende amerikansk soldat på hemmelig mission i Mellemøsten.

"En dag skrev han, at nu havde han fået orlov, men på grund af den hemmelige mission var hans penge indefrosset, så han havde brug for et lån på adskillige tusind kroner. Dem skulle han bruge til at betale en helikopter for at flyve ham ud af krigszonen, så han kunne komme til Danmark og kærligheden. Kvinden overførte pengene og hørte ikke mere til manden i en lang periode," skriver politikredsen.

Skriverierne fortsatte i en længere periode, og resultatet blev, at kvinden endte med at overføre beløb for mere end 1.000.000 kroner. Pengene så hun aldrig igen!

Sådan undgår du at blive et offer Politiet giver i statusopdateringen tre gode råd, som vi alle bør skrive bag øret:

PAS PÅ - Bevar din kritiske sans. Vær skeptisk. Selv om du er på jagt efter kærlighed og skal være åben og ærlig, skal du samtidig passe på dig selv og dine penge

SEND IKKE PENGE - Med mindre du er helt og absolut og totalt sikker på, hvem modtageren er, så send ikke penge på nettet i de her situationer.

SØG RÅD - slå op online, hvem du overfører penge til. Findes personen overhovedet? Har du mulighed for at tjekke IP-adressen? Måske siger personen, at han er i Mellemøsten, men computeren står i Nigeria. Så er det tid at være på vagt.

Måske er du interesseret i ...