Nyt sikkerhedshul i Windows

Google fandt sikkerhedsproblemer, og gjorde Microsoft knotne.

16. november 2016 af Mikkel Jacobsen

Microsoft havde egentlig foretrukket at holde det hemmeligt, indtil der var styr på det. Men Google kunne ikke nære sig for at afsløre en stor fejl i Windows, som dets sikkerhedsfolk havde fundet.

Normalt venter man ellers med at fortælle, hvilke sikkerhedsfejl et program eller et styresystem har, indtil der også er en løsning på problemet. Så frister man nemlig ikke flere skumle typer end højst nødvendigt til at forsøge at tvinge sig til adgang til folks computere.

Hul i Windows 7 og 8
Men Microsoft måtte pludselig arbejde ekstra hurtigt, da Google afslørede et sikkerhedshul, før det var klar til at blive ordnet. Det drejer sig om en fejl i Windows 7 og 8, som gør styresystemerne sårbare overfor angreb. Tilsyneladende er det muligt for uvedkommende at stjæle kontrollen over en sårbar maskine.

Ifølge Google var hackere allerede i gang med at udnytte sikkerhedsproblemet, og derfor valgte man at offentliggøre det, før Microsoft havde mulighed for at reparere skaden.

Problemet skulle nu være ordnet med Windows Update, men Microsoft anbefaler, at du for en sikkerheds skyld går hele vejen, og opgraderer Windows 10 til Anniversary Edition, hvis du ikke allerede har gjort det. De anbefaler også, at man opdaterer sin internetbrowser for god ordens skyld.

Du kan hente Anniversary Update her.

Du kan opdatere Chrome her.

Du kan opdatere Firefox her.

Du kan læse Googles forklaring på problemet her, hvis du har mod på lidt nørderi.

Måske er du interesseret i ...