C.H.I.P.

Minicomputer sikrer sig en million dollars

En lille computer, der kun koster ni dollars – det er så god en idé, at firmaet bag den har indsamlet over én million dollars på bare seks dage, via crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter.com.

13. maj 2015

Lige nu er en minicomputer til ni dollars(cirka 60 kroner) ét af de mest populære produkter på crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter. Computeren har indsamlet over én million dollars indtil videre.

Minicomputeren hedder C.H.I.P., og firmaet bag hedder Next Thing Co. C.H.I.P. er en fuldt funktionsdygtig computer, som du kan slutte tastatur, mus og skærm til. Den har også indbygget Wi-Fi og Bluetooth, så du både kan tilslutte trådløst tilbehør og gå på nettet. Desuden har den 512 MB ram, 4 GB lager og en 1 GHz processor.

C.H.I.P. er ikke den første minicomputer, men den er klart den billigste, vi endnu har set. Den mest kendte minicomputer er Raspberry Pi, der koster 35 dollars (cirka 230 kroner) og hverken har Wi-Fi, Bluetooth eller indbygget lagerplads.

Kickstarter.com fungerer ved, at hjemmesidens brugere støtter forskellige projekter med små eller store beløb og til gengæld får en belønning af en art fra folkene bag projektet. I tilfældet med C.H.I.P. vil bidragsydere være blandt de første, der modtager et eksemplar af computeren.

Next Thing Co. havde egentlig sat det mål, at de ville samle 50.000 dollars, men i skrivende stund har 21.435 brugere støttet C.H.I.P. med lidt mere end 1,1 million dollars. Indsamlingen er åben i 24 dage endnu, så beløbet vil blive endnu større.

Måske er du interesseret i ...