Kæmpe fejl: Spotify æder din harddisk

Det populære musikprogram gemmer tonsvis af data – også selvom det ikke er i brug.

16. november 2016 af Mikkel Jacobsen

I løbet af weekenden kom det frem, at computerversionen af den populære musiktjeneste Spotify gemmer adskillige gigabyte data uden synlig grund. Det er endda lige meget, om Spotify rent faktisk er i brug – så længe programmet er åbent, kan det finde på at fylde computerens harddisk med ubrugelige filer.


Slider på harddisken
En mulig forklaring er, ifølge en bruger på siden reddit.com, at Spotify konstant forsøger at opdatere den lokale musiksamling. Så jo større musiksamlingen er hos den enkelte bruger, jo værre bliver problemet.

Spotify har dog ikke bekræftet, hvad fejlen egentlig skyldes. De har blot lovet, at den bliver løst i en opdatering, som gerne skulle blive sendt ud i denne uge.

Det helt store problem med fejlen er, at harddiske ikke holder evigt, og selvom der skal virkelig mange terabytes til for at nedslide dem, så er der ingen grund til, at der bliver slidt unødigt på dem på grund af en dum fejl i et program.

Slet eller luk ned for Spotify, indtil opdateringen er klar, hvis du vil være på den sikre side. Telefoner og tablets kan stadig bruge Spotify uden problemer.


> Læs mere om Spotify

Måske er du interesseret i ...