facebook games

Facebook bygger spilplatform

Kongen af sociale medier vil give dig bedre adgang til sine spil

19. august 2016 af Mikkel Jacobsen

Udover at sidde tungt på dine daglige chat-, video- og nyhedsvaner, vil Facebook nu også meget gerne være stedet, hvor du spiller dine computerspil. Efter at have rodet i kulisserne med en ny spilplatform siden foråret, er Facebook i disse dage klar til at præsentere deres ”new Facebook PC gaming platform”.

Samarbejde med Unity Facebook er gået sammen med udvikleren af udviklerværktøjer Unity (vi beklager den kringlede titel) om at skabe en spilplatform, der ligesom Steam kører uden om browseren. Lige nu er de godt i gang med at invitere spiludviklere ind i folden, og vi kommer nok til at se meget mere til ”Facebook PC gaming platform” i løbet af efteråret.

Platformen vil understøtte eksisterende Facebook-spil, men vil også byde på pc-versioner af populære mobilspil, og højst sandsynligt også spil der kræver lidt mere computerkraft, end vi er vant til at se på Facebook.

Et naturligt skridt Det kan virke tosset at tage kampen op med en eksisterende kæmpeplatform som Steam, men det giver faktisk ret god mening for Facebook. De har i mange år har haft millioner af daglige brugere af spil som Farmville, Candy Crush og et væld af andre spil direkte på Facebook, så det er kun et naturligt skridt at samle spiludvalget i en overskuelig app fremover.

Måske er der endda den ekstra fordel, at du slipper for din vens evindelige Facebook-invitationer til Mystery Manor Farm Saga.

Læs pressemeddelelsen fra Facebook her.

Måske er du interesseret i ...