Apple 1

Byd på oldgammelt klenodie fra Apple

Kun få dage tilbage: Nu kan du blive den nye ejer af ekstremt sjældent Apple-klenodie og samtidig støtte et godt formål. Byd på spændende pc-artifakt her.

22. august 2016

I dag er firmaet Apple kendt for deres iPhones, iPads og designede computere, men for 40 år siden bestod Apple blot af en gruppe store drenge i en garage i Californien. Du kan nu blive den nye ejer af en af firmaets allerførste computere: Apple 1, der blev håndsamlet af Steve Wozniak i 1975, medstifter af Apple, og som der kun findes ganske få eksemplarer af.

Auktionen løber til torsdag den 25. august, og buddet ligger netop nu på 510.000 dollars - godt 3 millioner kroner. Computeren er vurderet til omkring det dobbelte, så her kan potentielt være tale om en sikker investering. Derudover støtter du et godt formål, da en del af overskuddet går til leukæmi-forskning.

For de mange penge får du en usamlet Apple 1, der består af det første fabriksfremstillede bundkort fra før masseproduktionen, en strømforsyning, en kassettestation, et par kassetter med softwaren Apple BASIC og en stak instruktionsmanualer. Den ekspert, som har valideret computerens autenticitet, fraråder dog, at man forsøger at tænde computeren, da det kan skade de delikate, gamle kredsløb, så der er primært tale om en pyntegenstand.

Apple 1 bliver af mange betragtet som forløberen for udviklingen i den personlige computer, og blev skabt i Steve Jobs' forældres garage i Los Altos i Californien. Der blev oprindeligt håndbygget cirka 200 af Steve Wozniak, og man mener, at 60 har overlevet til i dag.

Se og byd på den sjældne computer her!

Måske er du interesseret i ...