ChromeOS

Bærbar uden lager

Google lancerer nu en længe ventet bærbar computer, der er klar til brug blot otte sekunder efter, at man har trykket på startknappen. Og alle programmer, dokumenter og indstillinger opbevares på nettet.

16. maj 2011

Chromebook er navnet på en ny type bærbar computer helt uden Windows, da den er udstyret med Googles styresystem Chrome OS. I stedet for at have en stor harddisk med plads til masser af programmer, foregår alt væsentligt nu i en browser fuld af programmer, de såkaldte apps. Både de programmer, du bruger, og dine dokumenter, billeder og andet, ligger på en server langt fra selve computeren. Det betyder, at du skal være koblet på nettet hele tiden for at få glæde af de mange muligheder i Chromebook. Fordelen er, at du ikke behøver frygte et lokalt harddisk-nedbrud, og du har nem adgang til alle dine data overalt.

Googles bærbare system kommer i første omgang kun i USA og syv andre lande, herunder Storbritannien og Tyskland. Det vides endnu ikke, hvor længere vi må vente på en dansk Chromebook. Det bliver her muligt at købe Chrome OS sammen med en bærbar fra Samsung eller Acer på henholdsvis 12,1 tommer og 11,6 tommer.

De bærbare modeller fås med blandt andet mobilt netværk, indbygget sikkerhed, batteritid til godt en da, gængse tilslutningsmuligheder og kortlæser til fx overførsel af billeder fra dit digitalkamera. Foruden en dobbeltkerne Atom-processor fra Intel sørger for den nødvendige computerkraft.

Måske er du interesseret i ...