Voddler

Gratis film på nettet med Telenor

Telenor vil til maj tilbyde sine bredbåndskunder gratis spillefilm og tv-serier i dvd-kvalitet fra tjenesten Voddler. Dermed kan du nyde underholdningen uden at gå i Blockbuster.

12. april 2010

Ideen om at et teleselskab giver sine kunder adgang til gratis underholdning som en del af abonnementet er ikke ny. TDC giver allerede med deres tjeneste PLAY kunderne adgang til over seks millioner musiknumre. Og nu vil Telenor tilbyde sine bredbåndskunder en lignende service: Gratis spillefilm og tv-serier streamet direkte fra nettet til din pc - og fra pc til fladskærm i stuen, hvis du køber et HDMI-kabel og forbinder apparaterne.

Det sker med tjenesten Voddler, som allerede er åbnet for kunder i Sverige og også er på vej til Norge og Finland. Den åbner herhjemme i næste måned. Telenor håber med den nye tjeneste at kunne give danskerne et bedre alternativ end at hente film ulovligt via fildeling - firmaet mener, at mange har anvendt fildeling, fordi der simpelthen har manglet gode og lovlige alternativer.

Kvaliteten på film hos Voddler afhænger af din internetforbindelse. Har du en forbindelse på 2,5 Mbit kan du se filmene i dvd-kvalitet, og da de streames, kan du begynde afspilningen med det samme, og skal ikke vente på at de er hentet til din pc. Da Voddler har aftaler med alle de store filmselskaber i Hollywood, vil udbudet være ganske omfattende - men den gratis tjeneste giver dog ikke adgang til de nyeste premierefilm, ligesom du må finde dig i at filmen starter med fem reklamer og en filmtrailer. Du kan også betale for at se de helt nye film, og det vil koste ca. 9-40 kroner per film - altså helt som at leje en film i Blockbuster, bare uden gåturene frem og tilbage.

Måske er du interesseret i ...