WhatsApp Account

WhatsApp deler dit telefonnummer med Facebook

Den populære beskedtjeneste WhatsApp vil nu dele dit telefonnummer og andre oplysninger med Facebook. Se her, hvordan du stopper det.

8. september 2016 af DAU

Det er egentlig ikke så overraskende, at WhatsApp nu vil udveksle data med Facebook. I 2014 købte Facebook WhatsApp for over 100 milliarder kroner. Med seneste opdatering er brugerbetingelserne for WhatsApp blevet opdateret og ændret, men det kræver din accept.

Du behøver derfor ikke finde dig i, at WhatsApp deler dine oplysninger med Facebook. Hvis du er hurtig kan du indstille WhatsApp, så dit telefonnummer ikke bliver synligt på Facebook.

Hvis du opdaterer WhatsApp, vil du derfor blive mødt med et pop-op-vindue. I stedet for at acceptere betingelserne, kan du trykke på ”Read more about the key updates to out Terms and Privacy Policy” og så fjerne et flueben ud for sætningen om, at du ønsker at dele dine konto-informationer.

Hvis du allerede har accepteret de nye betingelser, kan du i de efterfølgende 30 dage stadig nå at melde dig fra aftalen.

1. Åbn WhatsApp på din telefon. 2. Gå til ’Indstillinger’ og tryk på ’Konto’. 3. Find punktet ’Del mine kontroinformationer’. 4. Fjern fluebenet, så dine kontooplysninger ikke bliver delt med Facebook.

De ændrede betingelser er ikke nået ud til alle brugere endnu. Hvis du ikke kan finde dem, skal du derfor blot vente, indtil indstillingerne træder i kraft.

WhatsApp er en mobil-app, der gør det muligt at sende beskeder og foretage stemmeopkald til andre, der har installeret app'en på deres smartphone. Det er der cirka 1 milliard, der gør.

Nye brugere af WhatsApp kan ikke fravælge deling af telefonnummer og andre data.

Måske er du interesseret i ...