Cookie- og privatlivspolitik


Slut med ledningskaos

Vi skal alle have samme mobiloplader fra januar. De store mobilproducenter og EU har aftalt, at alle skal have samme mobiloplader fra årsskiftet. Det vil spare tonsavis af elektronikaffald.

Nu skal du ikke længe gå i panik, når du har glemt din oplader. Det vil nemlig blive meget nemmere at låne en, for fremover bliver alle opladerne helt ens. De store producenter i Europa besluttede mandag at gå sammen om en fælles mobiloplader - og den kommer allerede på markedet om godt seks måneder.

Sony Ericsson, Nokia, Apple, Samsung og Motorola har aftalt med EU, at der fra 1. januar 2010 foreligger en mobiloplader, som passer til alle modeller. Og de er mange. Salget af mobiltelefoner er eksploderet i de seneste år. I 2008 blev der på verdensplan solgt omkring 1,2 milliarder mobiltelefoner. Som regel passer opladeren fra samme firma ikke engang i forskellige modeller. Det giver enorme mængder af elektronikaffald, og det er der specielt fokus på netop nu, hvor alle skal være grønne. Alene sidste år blev det til 82.000 tons mobilopladeraffald.

Den nye oplader vil få et mikro-USB-stik, som det allerede kendes fra flere modeller.
”Jeg er meget tilfreds med, at branchen har fundet en løsning, som vil gøre livet meget enklere for forbrugerne”, siger EU-kommissær Günter Verheugen, som imødeser betragteligt mindre elektronikskrot, fordi det herefter er slut med at smide opladeren ud, når man køber en ny telefon.

Den internationale mobilorganisation GSMA har allerede som mål, at resten af verden senest i januar 2012 skal have den nye oplader.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Supertelefonen du ikke må købe

Supertelefonen du ikke må købe

Googles nye telefon kan ikke købes i Danmark. Se her, hvordan du alligevel kan få fingrene i den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>4 fede funktioner til mobilen

Eksklusivt indholdEksklusivt indhold4 fede funktioner til mobilen

Her viser vi fire smarte apps, der giver dig helt nye muligheder på din Android.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Smartphone i gummi

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdSmartphone i gummi

CAT B15 holder både til vand og høje fald, men holdbarheden giver visse udfordringer.

Læs mere

Nyeste

Supertelefonen du ikke må købe

Googles nye telefon kan ikke købes i Danmark. Se her, hvordan du alligevel kan få fingrene i den.

Læs mere

Note 7 gik op i røg

På én måned gik Samsungs Note 7-hype op i røg. Alt - hvad der kunne gå galt, gik galt.

Læs mere

Nye telefoner fra Google

Google har droppet Nexus-mærket i sine telefoner, der i stedet har fået navnet Pixel.

Læs mere