Cookie- og privatlivspolitik


Nyt batteri er fuldt opladet på ét minut

Forskere ved Stanford Universitet i USA har udviklet et batteri, der kan oplades på bare ét minut, og samtidig er billigt og holdbart.

Mobilfabrikanter konkurrerer på livet løs om at lave telefoner, der lader hurtigere end de andre, men nu har et hold forskere fra Stanford Universitetet i Californien tilsyneladende trumfet dem alle: De har udviklet et batteri, der er fuldt opladet på ét minut.

Batteriet er et aluminium-ion-batteri, og det har mange andre fordele end hurtig opladning. Andre forskerhold har også arbejdet på at lave et batteri af aluminium, men Stanford Universitet blev altså de første til at knække koden.

Aluminium-ion-batterier er både billigere end de litium-ion-batterier, vi bruger i dag og mindsker samtidig den brandfare, der kan være forbundet med brugen af litium. Desuden er det ekstremt holdbart, og kan holde til at blive bøjet og foldet, uden at gå i stykker.

Ifølge forskerne på Stanford Universitet viser deres seneste tests, at deres aluminium-ion-batterier kan holde til at blive op- og afladet mere end 10.000 gange – et litium-ion-batteri kan kun klare at blive opladet cirka 1.000 gange.

Forskerne skal dog arbejde videre på batteriet lidt endnu, da det stadig kun kan afgive halvt så mange volt som et litium-ion-batteri, men forskerne er fortrøstningsfulde, og mener, at det blot kræver, at teknologien forfines.

Der er ikke sat nogen tidshorisont for, hvornår batteriet kan tænkes at komme på markedet.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Supertelefonen du ikke må købe

Supertelefonen du ikke må købe

Googles nye telefon kan ikke købes i Danmark. Se her, hvordan du alligevel kan få fingrene i den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>4 fede funktioner til mobilen

Eksklusivt indholdEksklusivt indhold4 fede funktioner til mobilen

Her viser vi fire smarte apps, der giver dig helt nye muligheder på din Android.

Læs mere

Kan DU se telefonen?

Kan DU se telefonen?

Dette tæppe gemmer på en vild udfordring - hvor hurtigt kan du finde telefonen?

Læs mere

Nyeste

Supertelefonen du ikke må købe

Googles nye telefon kan ikke købes i Danmark. Se her, hvordan du alligevel kan få fingrene i den.

Læs mere

Note 7 gik op i røg

På én måned gik Samsungs Note 7-hype op i røg. Alt - hvad der kunne gå galt, gik galt.

Læs mere

Nye telefoner fra Google

Google har droppet Nexus-mærket i sine telefoner, der i stedet har fået navnet Pixel.

Læs mere