Android phone

Google skærer ned på sikkerheden

Google stopper angiveligt med at udgive sikkerhedsopdateringer til Android-versioner ældre end 4.4, selvom 60 procent af brugerne stadig har en gammel version af styresystemet.

14. januar 2015

Hvis du har en telefon eller tablet, der kører Android 4.3 eller ældre tyder meget på, at det er slut med at modtage opdateringer fra Google. Det fandt tre sikkerhedseksperter, Tod Beardsley, Joe Vennix og Rafay Baloch ud af, da de ringede til it-giganten for at underrette om en fejl, de havde fundet i Android 4.3. Svaret fra Google var, at der kun bliver rettet fejl i de to seneste versioner af styresystemet, nemlig 4.4 og 5.0, det skriver BBC.

I et uddybende svar forklarede Google, at de stadig ville opdatere nogle elementer i systemerne, som fx musikafspilleren, men altså ikke yde fuld sikkerhedsbeskyttelse. Hvis det er sandt, betyder det, at ældre Android-versioner nu er mere udsat for virusangreb og sikkerhedsrisici.

Google har endnu ikke kommenteret på sagen og er altså ikke kommet med en officiel udmelding om, at det virkelig er slut med opdateringer til de gamle versioner.

For at beskytte din telefon eller tablet, anbefaler vi, her på Komputer for alle, at du sørger for at have en antivirus-app installeret og ikke henter mistænkelige apps eller åbner links i falske e-mails. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...