Smartphone hånd

Eksplosion i mobilangreb

Ny rapport viser, at virus- og hackerangreb mod smartphones er næsten tidoblet på kun otte måneder, og at 98 procent af angrebene er rettet mod Android-telefoner.

Din smartphone er ikke så sikker, som du tror. Det viser en ny rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky og den internationale politiorganisation Interpol.

Det samlede antal angreb om måneden er nemlig steget voldsomt, med et højdepunkt i marts 2014, hvor 644.000 angreb fandt sted på verdensplan. Til sammenligning var der kun 69.000 i august 2013.

Og hvis du sidder med en Android-telefon i hånden skal du være ekstra opmærksom. Stort set alle angreb er nemlig rettet mod Android- telefoner, og alene i første halvdel af 2014 har Kaspersky identificeret 175.442 nye Android-vira.

Android er et meget udsat system, fordi der ikke er lige så meget kontrol med, hvem der lægger apps op end fx iOS på iPhone. Der findes også mange ikke-autoriserede app-butikker, hvor hackere kan plante inficerede apps.

For at undgå virus på din smartphone er her et par gode råd: For det første skal du altid købe apps fra de autoriserede app butikker. I Android er det Google Play Butik, i iOS er det Apple Store og på Windows Phone er det Windows Store.

Farlige apps kan dog godt slippe igennem, derfor skal du passe på med at hente apps fra ukendte udgivere, især hvis de koster penge og bruger kendte logoer. Fx en Google Crome-app fra en russisk udgiver.

Derudover er det en god ide at opdatere din telefon hver gang, der kommer ny software. It-sikkerhedsfirmaer som Avast, Norton og AVG, har også nogle udmærkede antivirus-apps, som du kan hente. > Du kan læse mere om gratis antivirus til din smartphone her

Måske er du interesseret i ...