nyheder/mobil_145.jpg

Beskyt oplysninger på din mobil

Hvis din mobiltelefon bliver væk, så kan du låse alt indhold med en enkelt sms.

Der kan ligge mange personlige oplysninger på din mobiltelefon, og derfor er det ikke rart at miste den. Nu kan du låse eller slette alt indhold på din mobil med en sms og beskyttelsesprogrammer fra F-Secure eller Kaspersky.

Sikkerhedsprogrammet skal installeres på mobilen, og det er forholdsvist let og billigt. Den slags programmer er udviklet til store virksomheder, men efterspørgslen er stigende hos almindelige mobilbrugere.

Det er kun de mest avancerede mobiltelefoner der kan bruge sikkerhedsprogrammerne, men der er planer om, at også billigere og mindre avancerede telefoner skal kunne beskyttes.

Nokia-telefoner kan beskyttes med F-Secure Mobile Security, mens Windows Mobile-baserede enheder skal have programmet Kaspersky Mobile Security.

Der kræves ingen tekniske forudsætninger for at få glæde af beskyttelsen, og mulighederne er interessante for de fleste.

For at låse din mobil skal du sende en sms, som skal indeholde en særlig sikkerhedskode, og den kan afsendes fra hvilken som helst mobil. Så snart mobilen modtager denne særlige besked, aktiveres sikkerhedskoden. Selvom mobilen genstartes eller simkortet udskiftes, vil sikkerhedskoden fortsat beskytte enheden.

F-Secure Mobile Security koster 298 kroner, mens Kaspersky Mobile Security ligger på 175 kroner, og de kan begge downloades fra internettet.

Måske er du interesseret i ...