Commodore PET

Verdensberømt computermærke laver smartphone

Det legendariske computermærke Commodore, der er særligt kendt for computerne Commodore 64 og Amiga, vender nu tilbage – med en smartphone.

De fleste af os computerentusiaster legede i 80’erne med en Commodore 64 og den tilhørende båndstation. Senere indtog efterfølgeren Commodore Amiga drengeværelser verden over, indenCommodore igen forsvandt ud af vores bevidsthed. Men nu er de tilbage. Denne gang i form af smartphonen Commodore PET.

Commodore PET-telefonen er, ud over de nyeste funktioner i Android 5.0, Lollipop, udstyret med to emulatorer, så du kan spille Commodore 64- og Amiga-spil direkte på din smartphone.

Hvis du synes navnet på telefonen virker bekendt, er det fordi den nye smartphone er opkaldt efter Commodores første computer fra 1977, med samme navn, der var grundlaget for den senere succes med Commodore 64.

Den nye telefon er lavet af et Italiensk firma, der har købt rettighederne til at sælge smartphones under navnet "Commodore" i 38 lande verden over.

Telefonen lanceres i to udgaver: Én med 16 GB lager og 2 GB RAM og en version med 32 GB lager og 3 GB RAM. Begge leveres med et 32 GB microSD-kort, og mulighed for op til 64 GB microSD. Desuden har Commodore PET en 1,7 GHz processor, 3000 mAh batteri, 13 megapixels kamera og en 5,5 tommer, 1920 x 1080 skærm.

Prisen bliver cirka 2000 kroner for versionen med 16 GB lager og cirka 2500 kroner for den store model med 32 GB lager. Til gengæld kan du vælge at købe telefonen i sort, hvid eller, naturligvis, den klassiske Commodore-farve, beige.

Commodore PET vil komme på markedet senere på ugen, men vil i første omgang kun være tilgængelig i Italien, Frankrig, Tyskland og Polen. Det er dog planen, at telefonen skal blive tilgængelig i hele verden i en nær fremtid.

Måske er du interesseret i ...