Android phone

Skift browser på din Android-telefon

En fejl i Android-telefoners indbyggede browser gør det muligt for farlige hjemmesider at opfange alt, hvad du laver på nettet.

22. september 2014

Hvis du har en Android-telefon, der bruger den indbyggede Android Browser, skal du skifte til en ny hurtigst muligt. Der er nemlig blevet opdaget en alvorlig sikkerhedsfejl, som gør det muligt for ondsindede hjemmesider at få fat i alt fra kodeord og e-mailadresser til tastetryk fra dit tastatur.

Sårbarheden findes i Android Browser, der var standardbrowseren i Android-telefoner indtil Android 4.4 KitKat, hvor Google Chrome blev standard. Hvis du har en af de berørte telefoner, anbefaler vi, at du skifter til en anden browser fx Google Chrome eller Firefox, som kan hentes i Google Play Butik. Så er du helt sikker på, at der ikke er nogen risiko for, at dine data kan blive udnyttet.

Fejlen blev første gang opdaget den 1. september, men blev i første omgang ikke anset som et problem. Det var først da sikkerhedsfirmaet Metasploit fandt ud af, at sårbarheden kunne udnyttes, at Google tog problemet seriøst. De har nu udsendt en rettelse til fejlen, men det er ikke sikkert, at den når frem til alle brugere.

Måske er du interesseret i ...