Cookie- og privatlivspolitik


Da succes-telefonen gik op i røg

Det var bøvl med batteriet, der til sidst lagde Samsungs Note 7 i graven. På bare en måned nåede telefonen at gå i brand flere gange.

Samsung skulle feje alt modstand af banen med den nye Galaxy Note 7. Men godt en måned efter lanceringen, er succesen gået op i røg. Bogstaveligt talt.

Batterierne var dårlige – og flere af Note 7-telefonerne brød i brand. Det har nu betydet, at Samsung har taget Note 7 af hylden.

Få et overblik over hele Note 7-sagaen, og find ud af, om du har en telefon, der er i fare for at bryde i brand.


2. august – Verdens bedste telefon
Samsung løfter sløret for Note 7. Telefonen ligner S7 edge designmæssigt, men er lidt større. 5,7 tommer AMOLED-skærm og lynhurtig processor. 3.500 mAh batteri (der skulle vise sig at være kardinalpunktet i miseren). Udråbes af eksperter til Verdens bedste telefon.

Start-august – gode anmeldelser
De første anmeldelser lovpriser den ny Note 7. Især batterilevetiden, der kan holde ”halvanden dag” vægtes højt af det amerikanske site Techradar.

25. august – forsinket i Danmark
Samsung meddeler, at Note 7 er forsinket i Danmark. Den kan først købes fra 9. september. Forklaringen er, at ”efterspørgslen er rekordstor – lageret kan ikke følge med”.

31. august – De første rygter
The Guardian skriver, at Samsung har udsat det første parti af Note 7-telefoner til leverandørerne SK Telecom, KT og LG Uplus i Korea i allersidste time. Årsagen var ”yderligere kvalitets- og kontroltest”. De første løse rygter om eksploderede batterier dukker frem i samme artikel.

2. september - Ombytningsprogram lanceres
Samsung stopper med at sælge Note 7 og offentliggør en verdensomspændende ombytningsprogram, hvor man kan få en ny version af telefonen. Samsung kalder det dog ikke en ”tilbagekaldelse”.

8. september - Forbudt på fly
Luftfartsmyndighederne i USA skriver i en pressemeddelelse, at de ”kraftigt fraråder passagerer til hverken at tænde eller oplade telefoner ombord på fly”

9. september - Tjek om din telefon er ramt
Samsung lancerer et site, hvor du kan indtaste telefonens IMEI- eller serienummer og få at vide, om telefonen er udsat. Derudover lanceres en opdatering til styresystemet, hvor batterisymbolet i toppen ændrer farve til grøn, hvis din telefon er sikker. Samsung markerer de nye Note 7-emballage med et S på pakken, der angiver, at den er sikker.

13. september - nyt software skal redde Note 7
Samsung annoncerer, at de vil offentliggøre et stykke software, der forhindrer telefonen i at oplades over 60 % for at undgå overophedning.

15. september - myndighederne skrider ind
Note 7 tilbagekaldes af myndighederne i USA, der råder folk til at slukke telefonen og ombytte den. Samsung skifter batterileverandør til firmaet Amperex Technology Limited (som også leverer batteriet til iPhone).

5. oktober - går i brand på fly
Flere brand- og eksplosionsepisoder med omskiftede telefoner opstår. USA Today rapporterer om en episode, hvor passagererne ombord på et Southwest Airlines fly i Louisville måtte evakueres. Årsagen var en Note 7, der kort før take-off var begyndt at ryge.

10. oktober – Samsung dræber Galaxy Note 7
Samsung meddeler, at alle operatører skal stoppe med at sælge og ombytte Note 7-telefoner og i stedet give kunder pengene tilbage.

Nyhedsbureauet Reuters vurderer, at Note 7-fadæsen kan koste Samsung op mod 114 milliarder kroner.

> Læs mere om SamsungOvervåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Supertelefonen du ikke må købe

Supertelefonen du ikke må købe

Googles nye telefon kan ikke købes i Danmark. Se her, hvordan du alligevel kan få fingrene i den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>4 fede funktioner til mobilen

Eksklusivt indholdEksklusivt indhold4 fede funktioner til mobilen

Her viser vi fire smarte apps, der giver dig helt nye muligheder på din Android.

Læs mere

Kinesisk supertelefon helt uden kanter

Kinesisk supertelefon helt uden kanter

Her er telefonen med futuristisk design, kæmpe skærm, lynhurtig processor og imponerende batterikompacitet.

Læs mere

Nyeste

Ny smartphone holder strøm i 2 dage

Huaweis nye flagskib byder på lækkert design, super kamera og lang batteritid. Men den er ikke billig.

Læs mere

Kinesisk supertelefon helt uden kanter

Her er telefonen med futuristisk design, kæmpe skærm, lynhurtig processor og imponerende batterikompacitet.

Læs mere

Telefon med kæmpebatteri

Lenovo P2 sælges med et kæmpebatteri med en kapacitet på 5100 mAh

Læs mere