Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 er klar

Google har præsenteret den nyeste version af styresystemet Android. Endnu en gang opkaldt efter søde sager.

16. oktober 2014

Android 5.0 Lollipop bliver navnet på den nye version af Googles styresystem Android. Lollipop, som betyder slikkepind, er en af de større opdateringer, hvilket betyder at det indeholder en masse nye funktioner. Med navnet holder Google fast i at bruge slik til at navngive deres styresystemer. Der har tidligere været KitKat, Jelly Bean og Ice Cream Sandwich.

En vigtig forbedring er den nye strømspare-funktion, der kan udvide batterilevetiden med 90 minutter. Du får også et bedre overblik over, hvor lang tid der er tilbage, før du skal oplade din telefon igen. Og når du oplader vises, der også hvornår, du kan regne med at telefonen er fuldt opladet.

En anden forandring er den visuelle. Android 5.0 får nemlig et helt nyt design kaldet ”Material Design”, som er mere fladt og enkelt end tidligere. Designet skal sikre at det visuelle bliver ens på alle enheder med Android 5.0.

Notifikationerne på startskærmen bliver også nye. Her bliver det nemmere og hurtigere at svare på sms’er og e-mails, endda uden at låse telefonen op. Der bliver også indført en ”vil ikke forstyrres” funktion, som har manglet i de seneste versioner af Android. Med denne funktion kan du vælge hvem du vil se notifikationer fra, og hvornår du vil se dem.

Android 5.0 Lollipop vil i første omgang være tilgængelig på Googles egne telefoner, Nexus 4, 5, 7 og 10, men både Sony, Samsung og HTC vil i løbet af de næste uger være klar med opdateringen.

Måske er du interesseret i ...