Smartwatches

3,2 milliarder digitale enheder taler sammen i 2019

Dit køleskab vil tale med din termostat, dit smartwatch med din vaskemaskine og meget mere. I alt 3,2 mia. enheder vil kommunikere med hinanden i 2019, siger it-virksomheden Cisco i en ny rapport.

5. februar 2015

Det er ikke kun mobiltelefoner og computere, der taler sammen. Stadig flere apparater i hjemmet får adgang til nettet, fremgår det af en rapport fra it-virksomheden Cisco. I alt 3,2 mia. intelligente, digitale enheder vil være forbundne via WiFi eller mobilnettet i 2019. Det er en syvdobling i forhold til i dag.

Allerede nu ser vi flere apparater, der kan kommunikere med hinanden, uden at du behøver at gøre noget aktivt. Det kan fx være et smartwatch eller andre bærbare enheder, såkaldte ”wearables”, der fortæller din termostat derhjemme, at du er på vej hjem, så den skal skrue op for varmen.

”Inden for de næste par år vil vi opleve en eksplosion i antallet af ting, der tilsluttes nettet. Det gælder både mobiltelefoner og tablets, men også enheder, der udelukkende taler med andre enheder, fx wearables, ” siger Michael Nielsen, teknisk chef ved Cisco Danmark i en pressemeddelelse.

Cisco spår også, at der i 2019 vil være 5,2 mia. mobiltelefoner på verdensplan, hvoraf 4,2 vil være smartphones. Det svarer til cirka 1 mia. flere brugere på mobilnettet end i dag.

Måske er du interesseret i ...