nyheder/windows7_183.jpg

Windows 7 i butikkerne 22. oktober

Microsoft har nu officielt meddelt, at Windows 7 kan købes i butikkerne fra torsdag den 22. oktober. Du kan allerede nu afprøve det nye styresystem i en testversion. Hvis du overvejer at anskaffe ny computer med Vista, får du senere mulighed for at opgradere til Windows 7 næsten gratis.

Du kan allerede nu downloade en Release Candidate (RC) af Windows 7, som er en næsten færdig version. Den udløber først den 1. juni 2010, men fra den 1. marts 2010 vil computeren lukke ned hver anden time. Windows 7 RC'en har fået positive anmeldelser og skulle være hurtigere og mindre hardware-krævende end forgængeren.

Hvis du køber en computer med Vista i de sidste måneder inden Windows 7 frigives, kan du skifte næsten gratis til det nye styresystem gennem det såkaldte Windows 7 Upgrade Option Program. På den måde håber Microsoft på, at de kan forhindre, at pc-salget går helt i stå i de kommende måneder, mens alle venter på den næste Windows-version.

Det nye styresystem kommer i seks forskellige versioner; Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise og Ultimate. Starter er en skrabet version, der primært er rettet mod netbooks. Den kan bl.a. ikke afspille dvd'er.

Den meget omtalte XP Modus, der skal sikre fuld kompatibilitet med ældre programmer, bliver kun tilgængelig for dem der har købt Professional, Enterprise og Ultimate.

Måske er du interesseret i ...