Cookie- og privatlivspolitik


Stort nederlag til anti-pirater

Et erstatningskrav på 440.000 kroner blev til erstatning på 10.000 kroner, da Højesteret havde behandlet principiel sag om ulovlig fildeling.

En ung nordjysk mand har netop ved Højesteret fået sin straf for at downloade ulovlig musik væsentligt nedsat. Sagen, der startede i 2005 endte ellers med at manden ved Landsretten blev dømt til at betale en erstatning på 160.000 kroner. Men da sagen var af principiel karakter fik han fri proces til at prøve sagen ved Højesteret. Antipiratgruppen, der førte sagen på vegne af musikere og pladeselskaber, ville fastslå en model for, hvordan man beregner den type erstatninger, som skulle bruges fremover. Den model har Højesteret forkastet og ændret mandens erstatning fra 160.000 kroner til 10.000 kroner. Antipiratgruppen sikrede sig beviser i 2005 for at mandens ulovligt downloadede musik var tilgængeligt for andre, og det er på den baggrund, at de har ønsket den høje erstatning.

Men dommerne i Højesteret mente altså ikke, at det var bevist at listen med musik dækkede over værker på den pågældendes computer. Sagen drejer sig ifølge Antipiratgruppen om 13.000 musiknumre. Den unge mand nægter, at antallet er så højt, men indrømmer, at han har brugt en fildelingsside ulovligt. Antipiratgruppen krævede først 440.000 kroner, som retten i Ålborg sænkede til 100.000. Det blev så i Landsretten hævet til 160.000 kroner og er nu endelig seks år efter sagen startede endt på 10.000 kroner ved Højesteret.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå mere internet gratis

Internet Sæt mere fart på dit internet uden at skifte til et dyrere abonnement hos din udbyder.

Læs mere

Få mere internet gratis
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Internet Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, ...

Få din egen hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis programmer

Gratis programmer

Vi har udvalgt de bedste gratis-programmer i forskellige kategorier til dig. Hent programmerne og læs vores guider til hvordan du hurtigt og nemt installerer og bruger dem.

Hent gratisprogrammer

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for alle får du hele 50 GB plads til alle dine filer.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overtag styringen på din vens pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdOvertag styringen på din vens pc

Slip for misforståelser, når dine knap så computerkyndige kammerater skal have hjælp.

Læs mere

Nyeste

iPod fylder 15 år

Kan du huske den? Læs historien om den ikoniske MP3-afspiller.

Læs mere

Nintendo er klar med ny maskine

Link og Super Mario er tilbage!

Læs mere

Overtag styringen på din vens pc

Slip for misforståelser, når dine knap så computerkyndige kammerater skal have hjælp.

Læs mere