Cookie- og privatlivspolitik


Spil bryder krigens regler

For mange spil lader dig overtræde de internationale regler for krigsførelse. Det konkluderer en ny schweizisk rapport, der ønsker at starte en debat om sagen.

I mange spil bliver du ikke straffet for at skyde på civile, sende varmt bly efter kirker eller moskéer, eller begå andre krigsforbrydelser. Snakken om vold og computerspil har gået hånd i hånd næsten lige så længe som genren og mediet har fandtes.
Men hvor man før i tiden skød små grønne rummænd, der var så groft pixeleret at det var svært at se hvad det skulle forestille, eller hoppede over tønder som en arrig gorilla kastede efter en, er grafikken og handlingerne i spillene efterhånden nået til et punkt hvor realismen er i højsædet og man kan få en dårlig smag i munden ved at tage en forkert beslutning og bevidne konsekvenserne.

De såkaldte ”First Person Shooter” eller FPS-spil, hvor man ser tingene ud af øjnene på den karakter man spiller, er blandt de mest populære genrer til computerspil. Hvor børn før kunne lege røvere og soldater i haven, er det nu terrorister og specialstyrker der spilles på pc’en. Her er målet ikke kun er at dræbe modstanderne, men også bombe en kontorbygning, eller kidnappe og snigmyrde vigtige personer.

En ny rapport navndøbt ”Playing by the Rules”, at ”spille efter reglerne”, som er udarbejdet i et samarbejde mellem to uafhængige organisationer i Schweiz forsøger at skabe debat om denne type spil. De mener, at de grundlæggende principper – f.eks. at man ikke må kunne skyde civile, eller ødelægge civile og religiøse bygninger – bør være en del af spillene, som dermed også vil blive mere realistiske, varierede og sjovere.

Rapporten har taget fat i en bunke af de mest populære og aktuelle skydespil, og har, i de fleste af spillene fundet overtrædelser af de internationale regler om krigsførelse. Det nye Call of Duty: Modern Warfare 2 spil, er blevet voldsomt kritiseret for netop sådan en situation, da man i en bane i en russisk lufthavn, kan skyde og dræbe uskyldige civile sammen med en flok russiske terrorister. I enkelte lande, som f.eks. Tyskland har man modificeret spillet, så spilleren kan skyde politifolkene, når de skyder efter en, men ikke de civile.

Formålet med rapporten er ifølge rapportens forfattere ikke at hjælpe dem, der ønsker computerspil forbudt. De ønsker bare at stille spørgsmål ved, hvorvidt krigsspillene holder sig til de internationale konventioner for krigsførsel.

Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
iPod fylder 15

iPod fylder 15

En harddisk med plads til 1000 sange.

Læs mere

Det bedste gratis antivirusprogram

Det bedste gratis antivirusprogram

Vi har samlet de bedste programmer til dig, hvor der blandt andet er et fantastisk, gratis antivirus program til din telefon, du burde hente med det samme.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overtag styringen på din vens pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdOvertag styringen på din vens pc

Slip for misforståelser, når dine knap så computerkyndige kammerater skal have hjælp.

Læs mere

Nyeste

iPod fylder 15

En harddisk med plads til 1000 sange.

Læs mere

Nintendo er klar med ny maskine

Link og Super Mario er tilbage!

Læs mere

Overtag styringen på din vens pc

Slip for misforståelser, når dine knap så computerkyndige kammerater skal have hjælp.

Læs mere