Cookie- og privatlivspolitik


Verdens største musikafspiller lukker

For 15 år siden var Winamp verdens mest populære musikafspiller, men programmet kunne ikke modstå tidens tand, og den 20. december bliver det lagt i graven.

Det introducerede digitale spillelister og var en pioner inden for digitale musikafspilning, men Winamp har ikke kunne fastholde brugerbasen og nu lukker den tidligere så populære medieafspiller.

I slutningen af 1990’erne begyndte musikken at flytte ind på computeren i form af de digitale MP3-filer og til afspilning var Winamp det foretrukne værktøj. Ulovlig deling af MP3-musikfiler steg voldsomt i samme periode, og det gav et spring i antallet af Winamp-brugere, fordi programmet var overskueligt, brugervenligt og en af de første af sin slags.

Ved årtusindskiftet brugte hele 25 millioner afspilleren, når de skulle lytte til musik, men allerede i 2001 blev iTunes lanceret, og konkurrencen blev for stor for Winamp. Musikbranchen kæmpede nemlig en indædt kamp for at komme den ulovlige musik til livs, og her var iTunes bedst til at omfavne lovligt køb og salg af musik.

Brugerne forsvandt støt og roligt, og selvom televirksomheden AOL, der ejer programmet, de seneste år har forsøgt med versioner til Android og Mac, har det ikke kunne redde den synkende skude, så fra den 20. december er det ikke længere muligt at hente Winamp fra programmets hjemmeside eller modtage support til programmet.

Selvom Winamps dage snart er talte, vil programmet stadig stå i it-historiebøgerne som en pioner på sit felt.

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdFå mere internet gratis

Internet Sæt mere fart på dit internet uden at skifte til et dyrere abonnement hos din udbyder.

Læs mere

Få mere internet gratis
Følg os på facebook

Følg os på facebook

Internet På vores facebookside kan du finde et væld af sjove og nyttige opslag.

Følg Komputer for alle

Gratis hjemmeside

Gratis hjemmeside

Internet Det er let at oprette sin egen hjemmeside. Opret en gratis hjemmeside her, ...

Få din egen hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
iPod fylder 15

iPod fylder 15

En harddisk med plads til 1000 sange.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den bedste gratis medieafspiller

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdDen bedste gratis medieafspiller

Der findes en masse programmer, der kan afspille dine film og din musik. Langt de fleste er heldigvis ganske gratis - se her, hvilken der er bedst.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lav musik på din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdLav musik på din pc

Med Magix Music Maker får du fantastiske muligheder for at lave din helt egen musik med en topprofessionel lyd.

Læs mere

Nyeste

iPod fylder 15

En harddisk med plads til 1000 sange.

Læs mere

The Beatles kan streames i julen

Ifølge hårdnakkede rygter vil du kunne høre alle The Beatles’ plader på diverse streamingtjenester fra og med juleaften.

Læs mere

Lav musik på din pc

Med Magix Music Maker får du fantastiske muligheder for at lave din helt egen musik med en topprofessionel lyd.

Læs mere