Cookie- og privatlivspolitik


Aprilsnar: Slut med Microsoft Windows

Microsoft erkender Windows 7's gigantiske succes og lukker for al udvikling af en efterfølger. Firmaet mener ikke at styresystemet kan gøres bedre. Sådan skrev vi her på nyhedssiden den 1. april, men der var naturligvis tale om en aprilsnar. Du kan læse den her og se om du ville være faldet i.

Sent i aftes dansk tid oplyste Microsoft på et stort anlagt pressemøde, at det for bestandig er slut med nye udgaver af verdens mest udbredte styresystem Windows. Dermed bliver Windows 7 den absolut sidste udgave af Windows nogensinde. Beskeden er kommet som et chok for alle analytikere og har allerede fået aktieindekset NASDAQ til at rasle ned.

Den overraskende udmelding kom på pressemødet fra den amerikanske chef for Microsofts Windows-division, Charles P. A. Andersson. Han udtalte om årsagen, at brugerne simpelthen er for tilfredse med Windows 7. Ifølge de millioner af tilbagemeldinger Microsoft har fået fra Windows 7-brugere over hele verden er der ifølge Charles P. A. Andersson ikke en eneste ting, folk vil have forbedret, og det fjerner så enhver efterspørgsel efter den ellers planlagte Windows 8.

Vi har ringet til Ingolf Lassen, som er chef for forbrugerafdelingen hos Microsoft Danmark for at høre om konsekvenserne ved denne beslutning, og han fortæller:

"Da vi arbejdede på Windows 7 fandt vi ganske mange fejl i styresystemet i testfasen, og derfor var vi overbeviste om at kunderne hurtigt ville efterspørge en ny og bedre version. Efterfølgeren havde vi allerede døbt Windows 8, men desværre har det vist sig, at de kendte fejl i Windows 7 ikke har været tilstrækkeligt generende for brugerne til at retfærdiggøre en ny version. Faktisk har de fleste slet ikke opdaget de indbyggede fejl, som vores teknikere ellers har brugt måneder på at plante, og det betyder jo så, at der simpelthen ikke er efterspørgsel efter en afløser til Windows 7."

Microsoft bedyrer, at beslutningen om at stoppe for yderligere Windows-udgaver ikke kommer til at koste arbejdspladser. I stedet vil hele udviklerholdet på Windows 8 blive flyttet over i den afdeling, der udvikler Windows' indbyggede faxprogram. Ifølge Ingolf Lassen har faxprogrammet trængt til en opgradering i årevis, men er blevet forsømt på grund af mangel på mandskab.


Alt om Office

Software Bliv ekspert på Office og lær alt om Word og slideshow-programmer som PowerPoint.

Læs mere

Alt om Office
Se alle guider

Se alle guider

Komputer for alle Hent hjælp og inspiration til brug af din pc, dine programmer eller ...

Alle guiderne

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Software Nu kan du gemme din næste backup på nettet. Som abonnent på Komputer for ...

Læs mere

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Print dine egne...

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdPrint dine egne...

Visitkort, lykønskningskort, faneblade, adresseetiketter, navneskilte..

Læs mere

Leg med LEGO på pc'en

Leg med LEGO på pc'en

Med et nyt program fra LEGO kan du designe din helt egen figur på computeren. Figuren kan du efterfølgende købe i rigtige LEGO klodser.

Læs mere

Spar tusindvis af kroner

Spar tusindvis af kroner

Man kan hurtigt købe sig fattig i software, når man skal bruge pc'en til tekstbehandling, billedbehandling eller videoredigering. Men der findes alternativer ganske gratis på nettet.

Læs mere

Nyeste

Nintendo er klar med ny maskine

Link og Super Mario er tilbage!

Læs mere

Overtag styringen på din vens pc

Slip for misforståelser, når dine knap så computerkyndige kammerater skal have hjælp.

Læs mere

Slip af med skrammelprogrammer

Lug ud i de dårlige programmer på pc'en med et smart værktøj.

Læs mere