Cookie- og privatlivspolitik


XP tiltrækker skadelige programmer

Windows XP-pc'er inficeres otte gange så ofte som de nyeste pc'er med Windows 7. Det viser en rapport fra Microsoft.

Microsoft er aldrig sene til at bringe oplysninger frem i lyset, der skal få almindelige pc-brugere til at investere i det nyeste styresystem. Derfor overrasker offentliggørelsen af tallene fra Microsofts såkaldte Security Intelligence Report næppe. Her angiver Microsoft, at en gennemsnitlig pc med Windows XP og Service Pack 2 er inficeret med virus og andre skadelige programmer 19,3 gange ud af 1.000. Det tilsvarende tal for Windows 7 i 64-bit-udgave er anderledes beroligende 2,5.

Udover den nævnte forskel på det ældre XP og det nye 7 er der også stor forskel på, om man benytter 32-bits-Windows eller det hurtigere 64-bits. Her er 64-bits faktisk sikre, hvilket blandt andet kan skyldes, at brugere, der køber pc'er med 64-bit ofte hører til i den mere avancerede ende, hvor man også må fomodes at have styr på at sikre computeren. I den forbindelse er det en vigtig pointe, at de fleste sikkerhedshuller opstår i programmer frem for i selve styresystemet.

Rapporten konkluderer også, at mange af sikkerhedshullerne i XP kan lappes, hvis man opgraderer med Service Pack 3.

I Windows Vista er der i øvrigt 10 infektioner pr. 1.000 pc'er, hvilket placerer styresystemet midt mellem konkurrenterne.

Komplet sikkerhedscenter
På Komputer for alles CD finder du altid en gratis og opdateret sikkerhedspakke, der effektivt beskytter din pc mod virusangreb og hackere.
Bestil Komputer for alle og CD'en > klik her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere