Cookie- og privatlivspolitik


Seks gange større risiko for virus i XP

Risikoen for virusangreb på computere med Windows XP er betydeligt højere end på computere med Windows 7.

En ny undersøgelse, som sikkerhedsproducenten Avast har lavet, viser at sandsynligheden for virus på din Windows XP-computer er seks gange højere end på en computer, der kører Windows 7.

Undersøgelsen skal dog ses i lyset af, at Avast er producent af sikkerhedsprogrammer til computere og gerne vil have kunder i butikken. Den er dog en god indikator på, at det er på tide at få skiftet fra XP, da risikoen for virus helt sikkert er større end hos de nye systemer.

Noget af det der ifølge undersøgelsen gør det ekstra farligt, er brugen af Internet Explorer på XP-computere. Den sidste version af Internet Explorer, der er tilgængelig til XP er 8, men nye styresystemer kører med version 11. Den gamle browserversion mangler derfor mange opdateringer og er nemmere at inficere med virus.

Risikoen kan meget vel blive endnu højere, når Microsoft, efter lang tids varslen, den 8. april lukker for opdateringer til det 12 år gamle styresystem, hvilket reelt vil sige at det er slut med XP.

Windows XP kører i dag stadig på omkring 30 procent af verdens computere. I Danmark er det kun cirka fem procent, der stadig bruger XP, mens Windows 7 ligger nummer et med 53 procent.

Læs mere om undersøgelsen på Avasts hjemmeside

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

Advokater jagter danske netpirater

Advokater jagter danske netpirater

Nu øges indsatsen mod danske netpirater: 2.000 filmelskende danskere kan forvente at få et brev fra advokatfirmaet Njord i den nærmeste fremtid.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere