Cookie- og privatlivspolitik


Vores trådløse netværk er pivåbne

Komputer for alles store undersøgelse viser, at en tredjedel af de trådløse netværk i København og Århus er lige til at bryde ind i.

Hele 34 procent af de trådløse netværk i Århus og København er enten dårligt beskyttet eller står fuldstændig pivåbne. Det viser Komputer for alles store undersøgelse, som vi skriver om i det nyeste nummer af magasinet. For at undersøge danskernes sikkerhed har vi sendt en sikkerhedsekspert på en køretur i både Århus og København, hvor han med særlig software har undersøgt 2.323 forskellige netværk.

I 2008 viste en tilsvarende undersøgelse, at næsten 55 procent af de trådløse netværk var dårligt beskyttede. Der er tale om en lille forbedring på to år, men sikkerheden er stadig langtfra i top. De sikre netværk i Komputer for alles undersøgelse er enten sikret med standarden WPA, der har været indbygget i udstyr siden 2003, eller den endnu nyere og sikrere WPA2. Begge sikkerhedsstandarder er det praktisk talt umuligt for hackere at bryde ind i. Nogle af de ikke-sikrede netværk i undersøgelsen er gæstenetværk på for eksempel hoteller, mens en femtedel af netværkene bruger den forældede WEP-kryptering, det blot tager en hacker nogle minutter at bryde ind i. Derefter kan hackeren plante spionprogrammer på din computer eller misbruge din internetforbindelse til svindel med internetbetaling, kreditkort, ulovlige downloads og meget mere.

Det giver ingen sikkerhed at få routeren til at skjule netværkets navn, det såkaldte SSID. Hackeren vil blot aflytte trafikken og fange netværkets navn, og derefter koble sig til det. Det giver kun falsk sikkerhed. For at komme ud af farezonen skal du skifte til WPA- eller WPA2-kryptering på netværksrouteren – og så i øvrigt huske at færdes på nettet med omtanke. Læs i manualen til din router, hvordan du sikrer netværket, så uvedkommende ikke kan få adgang.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Google beklager brud på privatlivet

Google beklager brud på privatlivet

Google revurderer Buzz, i et forsøg på at give den enkelte bruger bedre mulighed for at værne om privatlivets fred.

Læs mere

Hackere i lufthavnen

Hackere i lufthavnen

Det er rart at have sine gadgets og sin bærbare pc med sig, når man er på ferie – men ved du, hvordan du beskytter dem mod poolhackere og lufthavnssvindlere?

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere