Cookie- og privatlivspolitik


Virus infektioner via USB-drev i stærk stigning

De fleste er godt beskyttet imod virus fra internettet. Nu advarer antivirusproducent om stigning i overførte virus fra USB-drev.

Alle ved, at det er vigtigt at beskytte personlige og fortrolige oplysninger, og de flest føler sig trygge ved firewalls og virusscannere, der beskytter dem på internettet, fordi virus ofte overføres via vedhæftede filer i e-mails eller gennem links til internettet. Men fordi USB-drev bruges i stigende grad, skal du også være opmærksom på, at virus kan spredes derfra.

Antivirusproducenten Trend Micro Inc. har oplevet, at virusinfektioner via USB flash memory drev er mere end fordoblet i september. For eksempel er infektioner med Otorun Worm, spredt via USB-drev, steget 140 procent fra den foregående måned. Over halvdelen af de virustyper, der blev spredt i september, var i stand til at snige sig ind i en computer via USB-drev.

Den slags virustyper er en stor trussel, fordi de fleste mennesker ikke klar over at de skal passe på, siger de fra Trend Micro. De opfordrer til, at computerbrugere regelmæssigt kontrollerer pc’en for virusinfektioner, og ikke kun nøjes med at scanne interne harddiske, men også scanne USB-flash-drev. De tilråder også, at du ikke ukritisk sætter din USB-nøgle i computere, du ikke kender.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Hvad er malware?

Hvad er malware?

Du har sikkert hørt om malware før. Men hvad er malware, og hvordan beskytter du dig mod at få det?

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere