Cookie- og privatlivspolitik


Vira holder hinanden i live

To genstridige vira florerer på nettet, og inficerer en af dem først en computer, så er de næsten ikke til at slippe af med.

Det er ofte betryggende, når antivirus-programmet fjerner farlige programmer og erklærer computeren for sikker og rask. Desværre kan du ikke altid være sikker på, at det er tilfældet. To vira har nemlig succes med at hjælpe hinanden til at overleve på diverse computere verden over.

De to vira med navnene Vobfus and Beebone kan give ubudne gæster adgang til computeren og stjæle data fra dig eller bruge din computer til at sprede malware og virus til andre computere. Vobfus and Beebone har vist sig at være så genstridige, at selv specialister fra Microsoft har problemer med at få bugt med dem.

Det er oftest Vobfus, som finder vej til pc’en først. Den ligger gemt i links på hjemmesider, på USB-nøgler eller spreder sig via netværk, og når den først er kommet ind på computeren, så henter den straks sin gode ven Beebone, som kan indsluse computeren i et større netværk af computere, der sender inficerede filer rundt til hele verden, fx i e-mails.

Når de har inficeret en computer, så henter de hele tiden nye versioner af hinanden fra internettet. Anti-virus- og anti-malware-programmer har derfor svært ved at få ordentligt has på dem, fordi de endnu ikke kender de nyeste versioner.

Fjerner du Vobfus, kan der altså ligge en ny og ukendt version af Beebone på computeren, der straks henter en version af Vobfus, og sådan bliver det altså ved.

Hvis du vil undgå at få besøg af de to ubudne gæster, så foreslår Microsoft og Komputer for alles sikkerhedseksperter, at du slår autorun-funktionen fra i Windows. På den måde kan Vobfus ikke få adgang til din computer, hvis du sætter en inficeret USB-nøgle i. Det kan du gøre ved at åbne Kontrolpanelet, klikke på Standardprogrammer og så Skift indstillinger for automatisk afspilning.

Derudover skal du være opmærksom på links på diverse hjemmesider, som leder videre til en anden side, da Vobfus kan ligge gemt i disse.
> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Her må du aldrig klikke!

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdHer må du aldrig klikke!

Undgå hundredevis af spammails og virusinfektioner – her er 9 steder, du aldrig må klikke.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Verdens bedste sikkerhedstips

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdVerdens bedste sikkerhedstips

Få kvalificeret hjælp til sikker adfærd på nettet. Vi giver dig de bedste sikkerhedstips fra nogle af verdens førende eksperter.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere