Cookie- og privatlivspolitik


Video: Så let stikker tyven af med din pc

Din nye bærbare pc har på bagsiden af kabinettet et lille låsehul, så du kan låse den fast til radiatoren, når du forlader hjemmet. Desværre viser vores omfattende test, at låsesystemet udelukkende er til for syns skyld. Se de afslørende videoer her.

Som du ved selvsyn kan konstatere i videoerne herunder, så er det ligeså let at stjæle en fastlåst computer, som at stjæle slik fra et spædbarn. I teorien er de såkaldte Kensington-låse ellers en smart idé, som burde stoppe en tyv i forsøget, men i praksis kan låsen ikke forebygge besøg fra selv en halvdoven tyv. Vurdér selv, om du ville føle dig sikker ved at låse dette udstyr fast:

------------------------------------
Spor din stjålne pc
Hvis uheldet er ude, kan du heldigvis
selv spore din stjålne computer.
Læs med her og se hvordan!
------------------------------------

HP Compaq nw8440

Mærkevare-pc'en fra HP har låsehullet fastgjort i den bærbares metaldele, men kvaliteten af metallet er så ringe, at det straks knækkede af. Den efterfølgende skade er ikke større end en beskeden kvadratcentimeter. Da vi efter testen tændte computeren, startede Windows XP op som om intet var hændt.


Dell Photo All-in-one Printer 928

Ved første øjekast ser det ud til, at låsen kun er fastgjort i det yderste plastik af Dells multifunktionsprinter. Men faktisk kunne vi efter testen se, at bagsiden af låsehullet var forstærket med en lille firkant af metal. Det hjalp dog ikke stort, da både lås og metalforstærkning ganske enkelt blev rykket af sammen med det yderste lag plastik. Et sølle ryk skulle der til, før printerens tyverisikring måtte give op, og skaderne bagefter var yderst minimale.


Apple iMac

Du finder også Kensington-låsen bag på mange alt-i-en computere som på denne dyre Apple iMac. Desværre viste testen, at låsehullet kun var fastgjort i det yderste lag plastik. Som du kan se på videoen, resulterede det i, at blot et beskedent stykke plastik blev rykket af.

For abonnenter: Læs alt i vores omfattende test fra Komputer for alle 03/2013, hvor du også kan læse vores konfrontation med Kensington-firmaet, som har opfundet låsesystemet.

------------------------------------
Spor din stjålne pc
Hvis uheldet er ude, kan du heldigvis
selv spore din stjålne computer.
Læs med her og se hvordan!
------------------------------------


Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere