Cookie- og privatlivspolitik


Vi taber krigen mod hackerne

Hackerne er ved at vinde krigen på internettet, siger ekspert. Han mener, at softwareproducenter skal holdes ansvarlige for ulovlig indtrængen og tyveri af data.

- I det store hele tror jeg ikke, at vi er på vej til at vinde sikkerhedskrigen. Jeg tror, vi taber den.
De dystre ord tilhører Bruce Schneier og faldt i en tale på den årlige konference Hack In The Box, som netop nu finder sted i Malaysia. Og Schneier burde vide, hvad han taler om. Han er cheftekniker hos sikkerhedsfirmaet Counterpane Internet Security og har udgivet flere bøger om IT-sikkerhed.

Ifølge Schneier kan sikkerhedsteknologien simpelt ikke hen ikke følge med IT-systemerne, som hele tiden bliver mere og mere komplekse. Og jo mere komplekse systemerne bliver, jo mere sårbare bliver de også. Udviklingen bekymrer Schneier, som mener, at softwareproducenter bør holdes ansvarlige ved IT-kriminalitet som ulovlig indtrængen og tyveri af data. Han vurderer, at det er den eneste måde, at få softwarefirmaerne til at gennemteste og dermed bedre sikre deres produkter, inden produkterne kommer på gaden.

- Hvis du bruger ufærdige programmer og mister information, er det dit problem og ikke programmørernes. Det skal ændres, sagde Bruce Schneier, og drog en parallel til banker, som bliver holdt ansvarlige, hvis nogen hæver penge fra en bankautomat uden kontoindehaverens godkendelse.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Google beklager brud på privatlivet

Google beklager brud på privatlivet

Google revurderer Buzz, i et forsøg på at give den enkelte bruger bedre mulighed for at værne om privatlivets fred.

Læs mere

Vores trådløse netværk er pivåbne

Vores trådløse netværk er pivåbne

Komputer for alles store undersøgelse viser, at en tredjedel af de trådløse netværk i København og Århus er lige til at bryde ind i.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere