Cookie- og privatlivspolitik


Vær varsom med klik på internettet

Du skal være forsigtig med at klikke på links. En hacker viste på tv, hvor let det er at bryde ind i din PC. Helge Sanders råd er at være fornuftig, når du færdes på internettet.

Hvis du er uheldig, kan du få en virus i form af et lille spionprogram på din computer. Et klik på et link, og den kan liste sig ind i din computer.

En ung hacker var gæst i Godmorgen Danmark i morges. Han fortalte, hvor let det er at overtage din PC. Der blev vist et klip, hvor han tidligere i Station 2 på TV2 havde hacket sig ind på Station 2’s computer, og dermed kunne overvåge alt hvad der foregik. Han kunne starte programmer, tænde for web-cam, aflure koder, og slå antivirusprogram og firewall fra.

"Der er ikke noget jeg ikke kan, når jeg først har kontrollen", sagde han. Til spørgsmålet, hvad man kan gøre for at sikre sine koder til banken, sagde han: "hvis man har to brugerprofiler, den ene med administratorrettigheder, som man bruger, når man skal installere programmer, og en anden som man bruger til dagligt, hvor der er begrænset rettigheder, så kan mit lille spionprogram ikke komme ind."

En anden mulighed er at have sin digitale nøgle på en eksternenhed, som kun befinder sig i computeren, når den bruges. Han sagde, at virusprogrammer ikke kunne stoppe ham, hvis han først var "inde". Han mente ikke, at det var en god idé at samle alle offentlig oplysninger med det nye Dan-ID, fordi det gjorde det lettere for hackere.

Helge Sander var også i studiet, han bedyrede, at der var et beredskab, hvis computerangreb skulle lamme Danmark. Han sagde også, at den nye Dan-ID, som er et samarbejde mellem det private og det offentlige, er sikkert.

"Man skal bare bruge sin sunde fornuft, når man færdes på internettet."

Stort tema: Læs om de største trusler mod din pc – og hvordan du styrer uden om dem – i Komputer for alle nr. 4, der er på gaden den 5. marts.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere