Cookie- og privatlivspolitik


Vækst i piratsider

Den seneste kvartalsrapport fra McAfee Labs viser at antallet af piratsider steg markant umiddelbart efter dommen over bittorrent-siden The Pirate Bay. En hændelse der nu har taget navn efter siden.

Der kom en mærkbar effekt på download-branchen som følge af sagen mod siden thepiratebay.org. Det viser den seneste rapport fra sikkerhedsfirmaet McAfee, der blandt andet tager fat i det, de kalder Pirate Bay-effekten.

Piratsiden thepiratebay.org blev tidligere på året mærket som en decideret ulovlig aktivitet af det svenske retssystem. I august beordrede byretten i Stockholm så The Pirate Bays internetudbyder at lukke al trafik til siden.

I dagene forud for lukningen blev dataen på siden kopieret og transmitteret til brugere, der måtte have interesse i at sikre sidens indhold for fremtiden, og Pirate Bay-effekten begyndte så småt at træde i kraft.

Det resulterede i, at sikkerhedsfirmaet McAfee i løbet af den periode, hvor retsopgøret fandt sted, registrerede en stor stigning i antallet af lignende piratsider med ophavsretsbeskyttet materiale, som blev oprettet i takt med at andre tog over, hvor Pirate Bay slap i et forsøg på at gøre så mange torrents (legale som illegale) tilgængelige for alle. En reaktion der ifølge McAfee mindede meget om, hvad der skete med MP3-siden Napster for et par år siden.

"Pirate Bay-sagen viser, hvor svært det er at ’stoppe’ data når det først er gjort tilgængeligt på nettet,” står der i rapporten fra McAfee.

”Selvom man kan lukke for adgangen til en side, kan enhver, der tidligere har haft adgang til billeder, text eller lignenden, stadig redistribuere indholdet."

Samtidigt gik der mindre en 24 timer, før den oprindelige side var blevet flyttet og var operationel igen. Antallet af sider er siden faldet en smule, og ligger nu, omtrent hvor de var før lukningen.

Sikkerhedsfirmaet mener desuden, at de mange nye piratsider og kopier af The Pirate Bay udgør en reel trussel for sikkerheden, fordi piratsider er yndede mål for hackere og andre kriminelle, der ønsker at udbrede malware ved at lokke folk til at downloade dem under et andet navn, og installere dem selv.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere