BOM!

USA og Israel bag cyberangreb på Iran

Virus-eksperter mistænkte, at virussen Stuxnet var udviklet af en statsmagt til cyberangreb, og de fik ret.

Stuxnet er en meget avanceret virus. Antivirus-branchen tog længe om at opdage den, og endnu længere om at afkode hvordan den virkede. Virus-eksperter har længe mistænkt, at virussen var udviklet af en statsmagt, på grund af den avancerede struktur, som ville kræve mange penge at udvikle. Det viser sig nu at Stuxnet-virussen var et forsøg på at sløve Irans atomprogram.

Virussen blev designet i et samarbede imellem USA og Israel, og den blev lavet til at angribe Irans atomprogram, ved at angribe computerstyringen på fabrikken, hvor Iran beriger Uran. En programmeringsfejl gjorde, at virussen også slap ud på internettet, udenfor fabrikkens computere. Her inficerede virussen andre computere og it-systemer, og det var på grund af den fejl at antivirus-firmaerne opdagede den. Det var også der, at virussen fik navnet Stuxnet.

Selvom virussen slap ud til offentligheden, fortsatte USA med at bruge den mod Iran, fordi Iran ikke havde regnet ud hvor virussen kom fra, eller hvordan den virkede, og derfor kunne USA med en hvis succes stadig bremse deres produktion af beriget uran.

Måske er du interesseret i ...