nyheder/facebook-logo_145.jpg

Svindlere er også Facebook

Facebook er infiltreret af Nigeria-svindlere og andre cyberkriminelle. En kvinde modtog besked om at sende penge til ven, men blev mistænksom.

11. november 2008

I fredags modtog Karina Wells fra Sydney en besked fra en af sine venner over Facebook. Beskeden sagde, at han var strandet i Lagos, Nigeria, og havde brug for 500 dollars til en billet hjem. Karina Wells blev bekymret for sin ven Adrian, og fik ham i "tale" over Facebook, men da hun havde skrevet lidt med ham, blev hun mistænksom. Hun fik fornemmelsen af, at det ikke var ham, hun skrev med. Det viste sig også, at det var en anden, der havde overtaget hans profil.

Svindleren har sandsynligvis fået fat i Adrian's login detaljer til Facebook gennem en virus, der sendt enten gennem en email eller via en inficeret hjemmeside, skriver The Sunday Morning Herald. Det kan være en virus, som sender besked om alt, der er skrevet på tataturet, tilbage til hackeren, inklusive bankdetaljer, og her i dette tilfælde altså også login kodeord til Facebook.

Karina Wells lod som ingenting og skrev videre med svindleren, der bad hende overføre pengene til en konto hos Western Union.

»Jeg var bekymret, for det her så virkelig ægte ud. Jeg lod som om, jeg ville hjælpe, men i stedet for sendte jeg alle detaljer til både Facebook og politiet«, siger Karina Wells til den australske avis.

Måske er du interesseret i ...