Cookie- og privatlivspolitik


Svindlere er også Facebook

Facebook er infiltreret af Nigeria-svindlere og andre cyberkriminelle. En kvinde modtog besked om at sende penge til ven, men blev mistænksom.

I fredags modtog Karina Wells fra Sydney en besked fra en af sine venner over Facebook. Beskeden sagde, at han var strandet i Lagos, Nigeria, og havde brug for 500 dollars til en billet hjem. Karina Wells blev bekymret for sin ven Adrian, og fik ham i "tale" over Facebook, men da hun havde skrevet lidt med ham, blev hun mistænksom. Hun fik fornemmelsen af, at det ikke var ham, hun skrev med. Det viste sig også, at det var en anden, der havde overtaget hans profil.

Svindleren har sandsynligvis fået fat i Adrian's login detaljer til Facebook gennem en virus, der sendt enten gennem en email eller via en inficeret hjemmeside, skriver The Sunday Morning Herald. Det kan være en virus, som sender besked om alt, der er skrevet på tataturet, tilbage til hackeren, inklusive bankdetaljer, og her i dette tilfælde altså også login kodeord til Facebook.

Karina Wells lod som ingenting og skrev videre med svindleren, der bad hende overføre pengene til en konto hos Western Union.

»Jeg var bekymret, for det her så virkelig ægte ud. Jeg lod som om, jeg ville hjælpe, men i stedet for sendte jeg alle detaljer til både Facebook og politiet«, siger Karina Wells til den australske avis.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere