Surf_komdk_152011

Surf anonymt på nettet

Hver gang du surfer, efterlader du spor i browseren, som fortæller de næste brugere af pc’en om din adfærd på internettet. Vi viser, hvordan du undgår at sætte spor i de fem mest udbredte browsere.

11. maj 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du surfer anonymt på nettet.

Alle browsere er så venlige at huske på de hjemmesider, som du besøger, og endda præsentere dem i en fin og overskuelig oversigt, når du beder om det – men som vi viser i denne artikel, er det ganske nemt at lave om på.

Flere af browsernes huskefunktioner er egentlig ganske praktiske at have ved hånden, så du eksempelvis altid kan finde tilbage til den interessante hjemmeside, du stødte på tidligere på ugen. Men de husker som udgangspunkt alt, hvad du foretager dig, og hvis du ikke bryder dig om, at de næste brugere af pc’en med få museklik snuser rundt i din gøren og laden, gør du klogt i at skjule dine spor.

Der er masser af muligheder for at skjule sporene, du sætter i browseren. Du kan slette browserhistorikken, søgeresultater, cookies, brugernavne, adgangskoder og midlertidige internetfiler, så ingen finder ud af, hvilke sider du besøger. Men der er ingen grund til at slette hele din historik, for alle nye browsere kan nemlig nemt indstilles til at surfe anonymt.

Måske er du interesseret i ...