Virusbinaer

Supervirus opdaget

It-sikkerhedsfirmaet Symantec har netop opdaget, hvad de betegner som den mest avancerede virus nogensinde.

24. november 2014

En ny supervirus er netop blevet opdaget. Virussen, som bliver kaldt Regin, menes at stamme helt tilbage fra 2008, og er udviklet som en metode til at udspionere virksomheder og regeringer. Virussen er nemlig så avanceret, at Symantec mener, at det er en regering, der står bag udviklingen, som sandsynligvis har taget flere måneder, hvis ikke år.

Hvis virussen bliver installeret på en computer, kan den hente slettede filer og finde kodeord. Selve virussen er beskyttet med forskellige typer af kryptering og kan kommunikere direkte med den hacker, der har sendt den. Symantec oplyser at virussen har ramt mindst 10 lande, og at Rusland og Saudi Arabien er de værst ramte.

Det vides endnu ikke, hvordan Regin spredes, men det mest sandsynlige er, at det sker via inficerede hjemmesider og filer.

Derfor er den bedste måde at undgå virussen på, at lade være med at besøge hjemmesider, som du ikke har tillid til eller åbne filer og links du ikke stoler på. Derudover er det en god ide at lave sikre kodeord, med store og små bogstaver og specialtegn.

Måske er du interesseret i ...