Cookie- og privatlivspolitik


Stavefejl truer sikkerheden

Et manglende punktum i en e-mail-adresse kan betyde, at vigtige informationer kan havne i hænderne på personer med skidte hensigter.

20 GB data fra 120.000 e-mails sendt til forkerte adresser. Det er hvad to amerikanske forskere fik indsamlet på blot seks måneder – ganske simpelt ved at oprette 30 domæner, der ligger tæt op ad domænenavne, der tilhører de 500 største virksomheder i verden.

De mange fejladresserede e-mails indeholdt blandt anden ansattes brugernavne og adgangskoder, følsomme sikkerhedsoplysninger om virksomheders interne netværk, hemmelige handelsaftaler og forretningskontrakter. Informationer, der kan være yderst nyttigt for hackere og svindlere på nettet.

De to forskere benyttede sig af såkaldte dobbeltgænger-domæner. Det er domæner, som næsten staves som virksomhedernes hjemmeside-adresser, men med den forskel, at der fx er undladt et punktum for at adskille et subdomæne, der ofte bruges som en direkte adresse til en underafdeling eller lignende. Som eksempel kan nævnes ”dk.ibm.com”, der kunne optræde med dobbeltgængerdomænet ”dkibm.com”.

Undersøgelsen viste, at 30 procent, eller 151 af de 500 virksomheder, var potentielt sårbare overfor stave- og slåfejl i e-mail-adressering. Flere af de amerikanske virksomheder havde allerede registreret dobbeltgænger-domæner, som viste sig at være oprettet i Kina, hvilket tyder på, at nogen allerede udnytter metoden. Det bedste virksomhederne kan gøre for at undgå, at fortrolige e-mails kommer i de forkerte hænder, er ved at blokere for adgang til udvalgte domænenavne og stoppe interne e-mails med stavefejl blandt de ansatte.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Komplet backup af din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdKomplet backup af din pc

Læs alt om, hvordan du laver den bedste backup, og hvor du skal gemme den. Lær at benytte det gratis backup-program.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere