trådløs virus

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Heartbleed har allerede påvirket næsten 66 procent af alle hjemmesider i verden. De data og programmer, du har på din smartphone eller tablet er også påvirket af sikkerhedshullet. Her er, hvad du kan gøre, for at sikre dig bedst muligt.

Hvad er heartbleed? Læs her

Alle enheder med operativsystemet iOS, det vil sige iPhones og iPads, er sikre. Windows Phone er stort set sikker. Blackberry er i stadig i gang med at undersøge det. Google har meldt ud, at alle Android systemer er sikre, undtagen Android version 4.1.1. Hvis du har en Android-enhed med version 4.1.1 er du altså i størst fare.

Du kan hente en app’en ”Heartbleed Detector,” i Google Play. Den viser dig om din smartphone er sårbar overfor sikkerhedshullet. Hvis den viser, at din telefon er påvirket, kan du ikke gøre andet end at gå til indstillinger og søge efter opdateringer.

Hvis du er bekymret for, om en hjemmeside eller et program er påvirket, er det en god ide at logge ud, vente et par minutter og logge ind igen. Telefoner og tablets, gemmer nemlig sikkerhedsinformationer, der fornyes, hver gang du logger ud.

Selvom der er en risiko for at data kan blive stjålet fra dine mobile enheder, er den ikke ligeså stor som på din computer. Der har nemlig ikke været nogen specifikke angreb, mod smartphones endnu.

Måske er du interesseret i ...