Login

Sikkerhedsfejl i log-in-programmer

En sikkerhedsfejl, forklædt som et pop op-vindue, narrer dig til at logge ind, så hackere kan få fat i dine oplysninger.

Fejlen kaldet ”Covert Redirect” snyder dig til at logge ind med din Facebook-konto på pop op-vinduer, hvis du har klikket på et inficeret link. Det handler om programmer, der bruger Facebook, som log-in-metode og kræver adgang til dine personlige Facebook-oplysninger. Hvis du logger ind med din Facebook-konto, får hackeren adgang til alle de personlige data, og sender dig videre til en inficeret hjemmeside, der kan skade din computer endnu mere.

Fejlen findes i programmerne OpenID og OAuth, som er programmer, der bruges i forbindelse med log-in på mange store hjemmesider. Fejlen er dog ikke ny, men har eksisteret i noget tid. Facebook har forklaret, at hvis de skal tvinge alle programmer, der bruger platformen, til at fikse fejlen, kan det ikke lade sig gøre på kort sigt.

For at undgå fejlen, anbefaler vi, at du aldrig klikker på mistænkelige links eller logger ind med din Facebook-konto på sider, som du ikke stoler på eller kender særligt godt.

Måske er du interesseret i ...