Cookie- og privatlivspolitik


Pas på din browser - den afslører alle dine kodeord

Alle, der har adgang til din pc, kan med et snuptag se alle de koder, du har gemt i din browser. Vi hjælper dig med at gøre din pc sikker.

Hent artiklen > klik her

Det kan være svært at huske det store antal login- og kodeords-kombinationer, der efterhånden kræves, uanset hvor på nettet du færdes. Derfor tilbyder alle internetbrowsere at huske disse oplysninger for dig, og det er rigtig smart, hvis kun du selv eller folk, du stoler på, har adgang til din pc – men samtidig potentielt farligt, hvis folk med mere skumle hensigter får adgang til den. Med et enkelt klik kan de nemlig se en liste over alle de brugernavne og adgangskoder, du har brugt i din browser, og så har de i princippet fri adgang til alle de nettjenester, du bruger. På næste side viser vi, hvordan du selv tjekker din pc for gemte koder med programmet WebBrowserPass­View – og vi viser dig også, hvordan du slår den automatiske huskehjælp i din internetbrowser fra, hvis du ikke vil bruge den mere.

Hvis du slår hjælpefunktionen fra og dermed ikke længere lader browseren huske dine kodeord og brugernavne, kan det selvfølgelig være bøvlet at skulle huske det hele selv. Vi råder nemlig samtidig til, at du aldrig bruger det samme kodeord eller bruger for lette kodeord. Har du brug for hjælp til at huske det hele, så kan løsningen være at bruge en browser-applikation eller et program. Der findes flere egnede programmer til formålet, fx PasswordBox, KeePass og 1Password. Fordelen ved disse løsninger er, at de krypterer alle dine koder og kun giver adgang ved hjælp af ét krypteret hovedkodeord, som udelukkende kan afsløres, hvis du selv kommer til det.

I denne artikel giver vi dig programmet WebBrowserPassView, der kan vise dig, præcis hvad dine browsere gemmer af oplysninger. Det kan være en ganske skræmmende oplevelse – men værktøjet kan selvfølgelig også bruges, hvis du har glemt en kode og gerne vil finde den.

> Hent WebBrowserPassView

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Ring ALDRIG til dette nummer!

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Gratis antivirus fra AVG

Gratis antivirus fra AVG

AVG Anti-Virus Free Edition er et effektivt og gratis antivirus-program, du kan også hente gratis antivirus af programmet til din smartphone via Android Marked.

Læs mere

Nyeste

Ring ALDRIG til dette nummer!

Advarsel: En falsk fejlskærm i Windows opfordrer dig til at ringe til svindlere.

Læs mere

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere